Letní přestávka je holt krátká, novou sezónu zahájí muži již začátkem srpna pohárovým utkáním v Němčicích, takže není na co čekat. Příprava začíná v úterý 16. 7.

Tréninky áčka v úterý a čtvrtek od 17:30, vyplnění docházky a termínová listina zde.

Trocha Nedelni Poezie

Muži

Trocha nedělní poezie

Sedmé vzájemné utkání během posledních dvou let jsme pojali ukázkově přátelsky. "Nejzodpovědnější" přišli pozdě, opory si dovolenkovali (takovej Válek po bezmála 50-ti zápasech), na postech i v rozestavení se experimentovalo, emoce na bodě nula. První poločas ještě nevyzněl tak špatně, podařilo se několik kombinací, domácí nám benevolentně nechávali prostor, ale z rohů, centrů, odražených balónů, míčové převahy a pravokřídlých průniků jsme mezi tři tyče nezakončili víc než Hubáčkovou střelou z dálky. Rovněž domácí trápila finální přihrávka nebo přesnější zakončení, do jejich nejtutovější pozice prošel středem v půlce půlky Kladiva, ale z vápna těsně přestřelil. V druhé části pětačtyřicetiminutovky byli hodně vidět střídající Vít s Vejrychem, koncovka vycházela na druhého jmenovaného, který poprvé z levé strany minul, podruhé, když zakončoval ve vápně akci Nováka se Štěpánem, ho od tučného zápisného za první gól zachránila tyč.

V druhé půli jsme prvních deset minut nebyli schopní podržet balón. Pak nás zmrazil, nebo spíš dorazil, Marek Kusý, který si na pětadvaceti metrech zpracoval dlouhý nákop a levačkou z takové polootočky udělil balónu větší rychlost, než se kterou padal Špinar, a pak už jsme nebyli schopní a ochotní udělat vůbec nic. Špinar si za rozhozenou obranou natrénoval výběhy k vápnu, Novák s Vejrychem při závěrečných postupech z křídla vzali neúspěšné zakončení radši na sebe, než aby vystavili potenciálnímu trapasu v zakončení nabíhajícího kapitána. Ten si svou chvíli slávy vybral kolem 70. minuty, kdy ukázkově stehny "odvrátil" centr domácích jen k číhajícímu Flídrovi, který zblízka nezaváhal. Vyjma uvedených dvou akcí jsme se k vážnějšímu ohrožení brány nedostali, přesto (klasici by dodali - a nebo právě proto), že se na konci zápasu na hrotu objevilo stoperské duo z úvodu zápasu, a tak jsme poprvé po více než 20-ti letech odjeli z Horňáku s prázdnou. Odrazit se opravdu není od čeho, bohužel ani od toho, že jsme všichni zdraví. A protože měl náš výkon blíž ke čtenářskému kroužku než k fotbalu, zakončíme to básničkou:

Nebylo to posvícení,

jenom běžná neděle,

ani to však důvod není,

hráti takhle z prdele.

  • Sestava: J. Špinar - V. Tměj, J. Kopecký, V. Štancl, V. Novák, M. Hubáček, M. Chmelík, M. Ropek, V. Štěpán, D. Ondráček, F. Bureš, D. Vejrych, Z. Skala, J. Vít

Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.