Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Semanín vs Morašice

Místo políbení na rozloučenou penaltu

K poslednímu zápasu v sezoně jsme odjížděli s jistotou Á třídy i pro příští rok, kterou nám proti Litomyšli vystřílel matador Bobeš, přesto se nedá říct, že by o nic nešlo. Jedním z důvodů je to, že to tam prostě nemáme rádi, neboť tamější lidé fotbalu nerozumí, pročež jsou na nás oškliví a zlí. Hlavně ale se s aktivními hráčskými i trenérskými kariérami loučili kluci Kutovi. V odcházení zkušenější Petr už ví, že se nikdy nemá říkat nikdy, proto řekl, že už je to asi určitě definitvní. V zájmu vítězného konce jejich blýštivých kariér nás ještě před zápasem namotivovali příslibem nemalých prémií, mimo jiné za gól vstřelený Petrem Kutou osobně.

Zápas přesto začal poměrně laxně z obou stran, vezmete-li slovíčko „nebezpečný“ za správný konec, tak jsme přeci jen byli nebezpečnější my, ale ani Škoda ani Pavel Kuta nepochodili. Mezitím domácí zahrozili nepřesně zakončeným nájezdem po naší skvostné průnikovce. Poté jeden z našich záložníků jen tak nenápadně napřáhl a od břevna se balon odrazil za čáru a ven, což naštěstí pomezní zaznamenal a byl z toho první gól v sezoně pro našeho hrajícího trenéra - Petr Kuta, 1:0! Zbytek poločasu už by se vešel snad jen do jedné semanínské standartky, která orazítkovala tyč, ale to měl Ozzy v malíku a oku a šlo se do kabin.

Druhá půlka byla na hřišti spíš jen boj a fotbal nevalné úrovně, zato v hledišti už se začali projevovat idioti (to není nadávka, to je diagnóza) o hodně vysoké úrovni. Kromě pár žlutých se stalo jen to, že Burian dostal balon moc za sebe a proto netrefil prázdnou bránu a že rozhodčí se bál, aby dostal napít a tak si na nás vymyslel v takový 95. minutě penaltu. To Lněnička chytil ubohej přímák a chtěl vyhodit míč dopředu, když zezadu dostal ukázkovej krosček (samozřejmě bez povšimnutí) a balon poskakoval po vápně, kde ho Chmelík odkopl před skluzujícím protihráčem, jenž byl ale dle sudího dotyčným Chlmelíkem držen. Fyzikálně absurdní, leč fotbalově v Semaníně možný zákrok, byl posouzen jako penaltový. Ozzy si na ni šáhnul, ale víc nedokázal a tak buďme jen rádi, že už tam kdesi v lesích u Třebovej o nic nešlo. Škoda jen, že to pokazilo rozlučku Kuťáků, kterým tímto děkujeme za všechno, co pro morašický fotbal udělali a přejeme úspěšný fotbalový důchod.

Góly: Petr Kuta

Žluté karty: M.Chmelík, T.Holomek

Sestava: J.Lněnička - M.Klement, M.Chmelík, M.Ropek, V.Štancl (M.Burian) - Pavel Kuta, B.Válek, P.Kuta, T.Holomek - J.Kopecký (P.Vomáčka), Z.Škoda (J.Vomočil)


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.