V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Dolní újezd vs Morašice

Noha za nohu, zub za zub

Hned na úvod derby v Bořkově, nebo nějak tak, uvolnil komisař Mandlík Honzu Vomáčku, který v totální samotě obstřelil Lneničku i jeho branku. Možná proto se o 4 minuty později rozhodl Mandlík projít před Lněničku sám. Střela prošla Ozzymu mezi nohama na roh. Centr Nováka za obranu na Fulíka znamenal zmařený pokus hlavou otevřít skóre a taky zlomení nohy v souboji s Lněničkou, možná i brankovou konstrukcí. Pro Fulíka zřejmě tato sezóna skončila. Ve 33.minutě mířil Mandlík nad šibenici Lněničkovy branky. Po 5 minutách se již po standartní situaci z půlky prosadil hlavou Havran a domácí vedli. Minutu před přestávkou pokusil ohrozit na druhé straně golmana Pavel Kuta a pak se k velkému sólu po lajně nadechl Petr Vomáčka, jehož výdech končil až v náručí Klusoně. Lněnička měl ještě starosti s tvrdou střelou Nováka a pak už se šlo po schodech do kabin.

Druhý poločas se nesl v poklidném duchu, kdy trpěl trávník především uprostřed hrací plochy. Až v 70.minutě se v kličkách málem umíchal Mandlík, nabídl míč Vomáčkovi Jé. a jeho houmran byl viděn ze širokého okolí. V 75.minutě zahrával Kolčava roh a Havran ledabylou střelou prostřelil Lněničku podruhé. Po jednom ze závarů ve velkém vápně zůstal ležet na zemi Ropek, nejprve to vypadalo, že usnul, protože se vůbec nehýbal. Ulevilo se nám, když jsme zjistili, že se jedná pouze o přeražené zuby. V 88.minutě se před šestnáckou k přímému kopu překvapivě postavil Ropek s Lorencem. Všichni přítomní fanoušci Morašic si oddechli, že Ropek míč pouze přeskočil a přenechal ho zkušenějšímu odborníkovi na standartní, rohové a pokutové kopy. Balón poslal k tyči a trošku vylepšil náš dojem z odehraného derby.

Zápas: Dolní Újezd - Morašice 2:1

Góly: Z.Lorenc

Žluté karty: Z.Lorenc

Sestava:  J.Lněnička - M.Klement, J.Kopecký (J.Kubeš), M.Chmelík, J.Jokeš - Z.Lorenc, Z.Škoda, Pavel Kuta, M.Ropek - P.Vomáčka, B.Válek (V.Jetmar)


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.