V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Staré Hradiště vs Morašice

Ročník 1958 ještě není podzim života

K prvnímu zápasu v této sezoně přijelo pod novým trenérem pouze torzo týmu, alespoň co se počtu hráčů týče. Pokud vynecháme vedoucího mužstva, trenéry a pár zraněných hráčů, kteří se proměnili v pozorovatele, pak střídačka není to správné označení místa, kde všichni jmenovaní seděli, neboť na střídání nebyl nikdo. Tak musel "nehrající" kouč Ropek obout kopačky a nasadit sám sebe do hry. A nebyl to zrovna špatný tah, opět se ukázalo že "nízké" dvojčíslí na začátku rodného čísla nemusí znamenat vůbec nic.

Věděli jsme, že soupeř je kvalitní a bude těžké na jeho hřišti uhrát nějaké body. Již v 5.minutě František Ropek ve skluzu odkopl míč ve vápně, tím zabránil útočníkovi, který nestihl dobrzdit a přepadl přes něho, ve střele. Běžná situace, která ani náznakem nevybočuje z pravidel, jenže hlavní sudí odpískal penaltu s dosti jistým výrazem ve tváři. Byla s jistotou proměněna a domácí šli do vedení 1:0. Během několika minut se hra vyrovnala a začínali jsme si vytvářet dobré příležitosti k vyrovnání. Několikrát prověřil domácího brankáře dorostenec Jirka Kubeš. Vyrovnání přišlo po žlutém faulu na Vomáčku a zahraném přímém kopu Jetmarem, kdy si na přetažený míč naběhl František Ropek a hlavou dostal balon od tyče do brány 1:1. O několik minut později zahrával standartku pár metrů za půlkou Petr částek a obránce, snaživší se pomoci golmanovi přizdvihl míč nad jeho ruce a rázem jsme šli do vedení 1:2. Do konce prvního poločasu stojí za zmínku snad jen zákrok Lněničky, který byl s pomocí tyče úspěšný.

Ve druhé půli utíkaly minuty hodně pomalu a Hradiště se snažilo obrátit výsledek ve svůj prospěch. Tlačili, hodně. Chvílema to vypadalo, že si Jirka Lněničku nechal branku o přestávce posvětit. Několikrát se míč koulel jen pár centimetrů od čáry, ale neskončil za ní. S blížícím se koncem přibývalo i nervozity a agresivity domácích, kterou rozhodčí dost toleroval. Za celý druhý poločas jsme měli pouze jeden roh a jednu střelu, Lněnička vykopával z ruky, míč přelétl za půlku, tam se ho chopil Jetmar a dovedl ho až do sítě, ruce sice zvedal, když byl balon ještě na malém vápně, ale to neměnilo nic na tom, že jsme šli do vedení 3:1. Domácí zápas zdramatizovali až v 90.minutě, když křižnou střelou z vápna snížili na 2:3, ale ani nastavení a poslední rohový kop, kdy pomáhal ve vápně i brankář, neodvrátily porážku.

Toto vítězství patří k těm šťastným, ale o to víc těší. Chybělo dost hráčů a přesto se povedlo přivést 3 body z venku. Doufejme, že na to navážeme i za týden doma, chce to ale trénovat, především ve více hráčích.

Zápas: Staré Hradiště - Morašice 2:3

Góly: F.Ropek, P.Částek, V.Jetmar

Žluté karty: J.Jokeš

Sestava: J.Lněnička - M.Klement, M.Chmelík, F.Ropek, P.Částek - V.Jetmar, J.Kubeš, J.Kopecký, J.Jokeš - M.Burian (J.Famfulík), P.Vomáčka (P.Mach)


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.