Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Turnaj Morašických čtvrtí

Turnaj morašických čtvrtí

V úterý 5.7.2011 se od 13 hodin konal na hřišti v Morašicích 13. ročník Turnaje morašických čtvrtí o Baziho pohár. Tradičně se sešlo šest mužstev z různých koutů Morašic: Františka, Hřbitovní kvítí, Kaučina, Mexiko, Říkovice a Za Rychtou. V roli obhájce loňského vítězství nastupoval tým z Kaučiny. Družstva byla rozlosována do dvou skupin, ze kterých vítěz postupoval přímo do semifinále a družstva z druhých a třetích míst mezi sebou sehrála čtvrtfinálová utkání.

Skupina A

Mexiko - Říkovice 2:3, Mexiko - Kaučina 0:2, Říkovice - Kaučina 1:1

Tabulka: 1. Kaučina 4 body / 3:1, 2. Říkovice 4 / 4:3, 3. Mexiko 0 / 2:5

Skupina B

Františka - Za Rychtou 0:0, Františka - Hřbitovní kvítí 1:0,

Za Rychtou - Hřbitovní kvítí 1:1

Tabulka: 1. Františka 4 / 1:0, 2. Za Rychtou 2 / 1:1,

3. Hřbitovní kvítí 1 / 1:2


Čtvrtfinále:Říkovice - Hřbitovní kvítí 1:1 (pen.1:3), Za Rychtou - Mexiko 1:1 (pen.2:3)

Semifinále:Františka - Hřbitovní kvítí 4:1, Kaučina - Mexiko 1:2

O 5.místo:Za Rychtou - Říkovice 0:2

O 3.místo:Hřbitovní kvítí - Kaučina 3:2

Finále:Františka - Mexiko 5:0

Nejlepší střelec: Jakub Nováček (Říkovice) 6 gólů

Nejstarší účastník: Bartoš (Říkovice)

Nejmladší účastník: Martin Ropek jr. (Františka)

Vítěz penalt: Jiří Famfulík (Za Rychtou)

Vítězka penalt: Míša Lněničková (Hřbitovní kvítí)

V základních skupinách jako tradičně téměř o nic nešlo, takže se hrál fotbálek lahodící oku morašického i říkovského diváka. Obě skupiny byly velice vyrovnané, v áčkové skupině o vítězi rozhodl poměr branek, který měli lepší obhájci z Kaučiny. Následovaly čtvrtfinálová utkání, ve kterých se z vítězství radovali borci Hřbitovního kvítí a Mexika, v obou utkáních musel rozhodnout rozstřel ze značky pokutového kopu. V semifinále se opět potkali Františka s Hřbitovním kvítím a díky volbě hlavního pořadatele, že se utkání sehraje na hřišti u laviček, zvítězili Františka 4:1. Ve druhém semifinále se opět opakovalo utkání ze skupiny, tentokráte zvítězil účastník Copa America mužstvo z Mexika. Utkání o 5. místo zvládli lépe Říkovice a utkání o bronzovou medaili Hřbitovní kvítí, takže obhájci loňského triumfu obsadili 4. příčku. K finálovému utkání nastoupili vítězové z roku 2009 Františka proti vítězům z roku 2007 Mexiku. Utkání už přihlížel i nejvěrnější fanoušek Mexika Zbyňďa, ale i tak odešli vítězně z tohoto utkání hráči z František.

Na závěr turnaje proběhla soutěž o nejlepšího střelce a střelkyni penalt. V kategorii můžů zvítězil Jiří Famfulík a katerorii žen ovládla již tradičně Míša Lněničková. Bohužel, i když se turnaj hrál v přátelském duchu, nepodařilo se nám naplnit jeho krédo, aby jsme ho všichni absolvovali bez zranění. Proto přejeme Jirkovi Lněničkovi a mladému Proškovi brzké uzdravení.


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.