V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs Slovan Moravská Třebová B

Soutěž zachráněná, hledíme dopředu

Se stále se blížícím létem nám počasí neustále ubírá i tu špetku diváků, kteří mají to srdce přijít na domací zápasy místního Áčka. Ceníme si toho, že přes naše výkony a nízkou teplotu zůstali až do konce.

Když už jsme se konečně rozhodli v jaké kombinaci dresů nastoupíme, přivítali jsme na semtam trávníku béčko Moravské Třebové, kde při podzimním vzájemném střetnutí rezerva zvítězila 2:1. Celý první poločas probíhal formou nepřesných přihrávek, vyčítavých pohledů a hlasitých povzdechů. Dva jakýkoliv hráči si nebyli schopni vyhovět, z čehož těžil soupeř. Nejprve rohy, později i přímáky. K vážnější střele se díky Bohu nedostal. Naši největší šanci propásl asi o deset centimetrů Burián, na jehož hlavu se snesl rohový kop Kuty. Kuta pak také mířil po nahrávce před vápno asi o 46,5 cm vedle levé tyče. Nedařilo se projít na polovinu soupeře po zemi, ani vzduchem. Což logicky vedlo k trestu. Burián v dostatečné vzdálenosti od brány dobře zabojoval v souboji, sice s faulem, ale snaha se cení. Centr do vápna nasměřovala na branku hostující lebka a Prešinský si připsal dobrý zákrok, jenže míč mu při dopadu na zem vypadl a skončil v síti. Před koncem poločasu měl ještě Prešinský starosti s nepříjemnou střelou ze střední vzdálenosti.

V hrobovém přestávkovém tichu bylo jasné, že takhle asi ne. Tudíž jsme změnili přístup, poté i rozestavení a začali jsme se dostávat do mírného tlaku. Vyrovnání přišlo po pěkně sehrané akci Zerzána s Ropkem, kdy vymíchali dva protihráče a Zerzánův centr na zadní skončil s pomocí tyče v bráně. Podal si ruku s otcem a vraceli jsme se zpět na vlastní polovinu. O vedení se snažil nejprve Kuta, jehož střela měla spíše stagnující parametry. Poté pohledný přímák o chlup minul Ropek s Buriánem. Další pokus o steč hostující svatyně již vyšel. Dlouhý balón křížem na obranu prodloužil Burián a třebovský bek si pod tlakem chtěl pomoci zřejmě malou domů, kterou důmyslně vystihl novopečený ženáč Válek a procpal míč pod padajícím brankářem podruhé do sítě. Hosty mohl dostat na koně ještě Vosmek, který dostal přísnou druhou žlutou kartu za to, že se při odkopu od branky na poslední chvíli rozmyslel a chtěl změnit své rozhodnutí. V samém závěru si ještě Kuta přehodil míč na levačku a z hranice vápna vypálil pod břevno. Radost mu sebral golman, který míč s potížemi vyrazil na roh. Nejednoho diváka pobavila momentka, kdy Burián vyslal do laufu za obranu Kutu. Hned jak si všiml o koho se jedná, procedil skrz ústa hlubokou omluvu: "Ty vole, to seš ty :)" Nic víc se již nestalo a zápas skončil. Jen co jsme si se soupeřem podali ruce na známku přátelství, vydali jsme se do polí. Po půlhodinovém prohledávání olejky rojnicemi ve formacích 4-4-3 a 1-3-6-Kuťák jsme s údivem zjistili, že v zemědělské půdě, o rozloze asi 4 ha, nenajde míč ani dobře organizované komando.


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.