V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Zimní příprava: Krouna vs Morasice

Last minute

Po komplikované dohodě se zástupci Krouné se utkání odehrálo v neděli již od 10 hodin. Bohužel moderní technologie zaúřadovaly v náš neprospěch a tudíž někteří z hráčů počítali s nulovou hladinou alkoholu v krvi až na druhou hodinu odpolední. Přesto se našlo 11 střízlivých odvážlivců, kteří měli zájem o kopanou. Ani domácí na tom nebyli lépe. Na hřiště se začali scházet až kolem půl desáté a bylo vidět, že se jim hrát moc nechce. Terén byl po zimě hrbolatý a zmrzlý, takže hrozilo zranění hráčů a přes hrací plochu foukal silný vítr, který ovlivnil průběh celého utkání. Vzhledem k podmínkám jsme se domluvili, že budeme hrát pouze na 2 x 35 minut (i tak toho bylo dost).

V prvním poločase jsme hráli proti větru, takže se hráči pohybovali většinou na naší polovině, ale bez vážného ohrožení prešinského branky. Z naší asi první ofenzivní akce se po vysunutí Petra Kuty chladnokrevně tváří v tvář brankářovi ze vzdálenosti pokutového kopu trefil do vinglu Zdenek Škoda. Ve 22. min. se po rohu k odraženého míčí dostal Zerzán, ale neproměnil. Ve 25 min. měl šanci J.Kubeš, ale ani on se mezi střelce utkání nezapsal.

Na začátku druhého poločasu, již ve 47. minutě se Mesarč dostal sám před vyběhnuvšího golmana domácích, kterého přehodil, trefil tyč, od které míč skákal po brankové čáře a vítr mu nakonec pomohl za brankovou čáru, 0:2. Zdálo se, že utkání je rozhodnuto, neboť domácí se sporadicky dostávali za půlící čáru, ale dvakrát se z brejku dostali až před naší bránu - V 50. min. snížili a v 60. min. dokonce Zdeněk Skala vyrovnal. Rozhodnutí si na 65. minutu nechal Petr Kuta, když v rohu velkého vápna nasadil domácímu hráči jesle a vyslal na branku tvrdý projektil, který do vlasní sítě hlavou tečoval domácí obránce. Konec utkání jsme si již pohlídali a zaslouženě vyhráli. Škoda, že
jsme za rozhodnutého stavu polevili a přestali hrát - jak tradiční pro nás...

Určitě hlavním kladem utkání bylo, že se nikdo nezranil, neboť zmrzlý terén byl velice nebezpečný. Takže máme za sebou poslední přípravu a za týden nás čekají doma SEBRANICE!!!

 


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.