Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Zimní příprava: Morašice Horní újezd

První příprava: Morašice - Horní Újezd 1:0

Počáteční utkání po vánočních svátcích bývají v našem podání dosti různorodá. Ve většině případů se na ně ale koukat nedá. Na zápas jsme se sešli v očekávaném počtu, po menších rozpacích již opět všichni věděli, jak vypadá kopací míč, tudíž nic nebránilo v cestě zkusit sladit svoje myšlenky, pohyby a koordinaci s dalšími deseti lidmi ve stejném oděvu.

První poločas probíhal vcelku dobře. Sice jsme soupeře nemleli, ale myslím, že to po posledních zkušenostech moc příznivců ani neočekávalo. "Horňák" se dostal do několika slibných závarů v našem pokutovém území, z čehož naštěstí nevytěžil nic. Pouze Pechanec Jan z dálky orazítkoval Prešinského břevno. Naší největší slabostí se znovu ukázala koncovka. V dobrých příležitostech, kde by střílel i Otakar Janecký, jsme neustále hledali lépe postaveného spoluhráče. Nikdo takový se na hřišti nenacházel. Zhruba v polovině prvního poločasu se dostal do úniku Štancl a i on celou dobu svého postupu na soupeřovu branku čekal, až bude Škoda v ideální pozici, kdy by mohl přijmout přihrávku a z něj tak spadla zodpovědnost za případnou střelu vedle. Váhal tak dlouho, až nás poslal do vedení. Za zmínku stojí snad ještě možnost Ropka z rohu. To stojí ale opravdu pouze za zmínku.

Druhou půli bych moc nerozváděl. Buď došli síly, což při našich plně obsazených trenincích není divu, nebo jsme se na to vybodli. Chyběla nabídka i poptávka a kazily se nahrávky. Ale jak. I přesto dokázal Jokeš trefit břevno. Následnou dorážku bezpečně uklidil do náruče ležícího brankáře Burian. Soupeř měl několik zajímavých střel, ale stálo při nás štěstí v čele s Prešinským.

Uvidíme, jak dopadne přátelské derby s Cerekvicí, která obměnila.


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.