V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

řetová vs Morašice

Zřejmě nic moc

Týden po otočeném derby s Čistou nás čekalo další, tentokrát v Řetové. Těžko říct, kdy jsme tam hráli naposledy, ale hádám, že tou dobou byli tři hráči z naší lavičky ještě v rozpuku a ten čtvrtý nebyl na světě.

Očekávaný tlak domácích jsme se od začátku rozhodli raději nenarušovat a soupeřovi útočníci tento náš postoj férově ocenili ležérním počínáním ve slibných pozicích, takže Prešinský vyrazil víceméně jen jeden balon a jinak se ohlížel do sítě za sebou a odkopával a odkopával. A nejen on, ale vlastně všichni, nejvíc úspěšných kliček po hříchu nashromáždil stoper Holomek. Na malém hřišti se rýsovala možnost ohrožení brány třeba už při přímáku z půlky, ale bohužel jsme i při nich selhávali v naší věčně nejsilnější činnosti – nakopávání balonů. Naší jedinou střelou tak zůstala Buriánova jedovka z třiceti metrů, která se ale o stejný kus nevešla do branky.

Zpětně viděno se dá přestávkové dění shrnout tak, že jsme se ujistili, že je to špatné, ale evidentně zůstalo jen u uvědomění. Na tvrdší půlce hřiště se domácím útočilo lépe, ale první velkou šanci zblízka ještě Prešinský nohou vyrazil. To mohlo od našeho přestávkového poučení uplynout tak 5 minut. Chvilku nato se centr ze strany odrazil na velké vápno, kde se musel před zápasem zmiňovaný střelec Muller snad bát, jak tam byl sám. Bohužel má pro strach uděláno a s klidem vsítil vedoucí branku zápasu. Dalších dvacet minut do nás soupeř ještě bušil, vytěžil z toho naštěstí jen břevno, a tak by se mohlo zdát, že naše šance na body s čerstvými silami na trávníku ještě žije. Jenže soupeř se rozhodl, že si vlastňáka nedá, což sečteno s nulovým počtem našich střel dávalo jasný výsledek. V závěru svůj bravurní výkon vyšperkoval rozhodčí, který párkrát výrazně rozdmýchal emoce, jaké náš bezkrevný výkon určitě zajistit nemohl. Těžko říct, co ho k tomu vedlo, protože domácí proti nám opravdu žádnou pomoc nepotřebovali, takže jestli ta rozhodnutí dělal s tímto účelem, je to hlupák. A jestli si opravdu myslel, že rozhoduje správně, je to taky hlupák. Těsně před koncem jsme se ještě podívali na domácí precizní standartku, když si balon našel jednu tyč a zapadl za druhou, vážně hezká tečka, ale táhnout se do Řetový jenom kvůli tomu…


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.