Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs Hradec nad Svitavou

Konec dobrý, leccos dobré

Poslední utkání sezóny přišlo v pravý čas, protože trávník nám už pomalu začal vonět a tvrdost povrchu by od hereckých eskapád možná odradila i hradeckého emočně flexibilního hráče, který nám po podzimu utkvěl v paměti a k naší škodolibé radosti tentokrát nedorazil. Do základní sestavy se po dlouhé době vtěsnali i brigádníci, kteří v ní pravidelně nebývají, ale tato protekce se neukázala nijak zásadní vadou. Po úvodních hodně zastřelovacích pokusech Nováka a M. Štancla, jsme nechali zakončit i hosty, ale ani od nich to nebylo příliš nebezpečné. Pořádně rozmazané vidění a alkoholem zmatené myšlenkové pochody nechtěně přiznal jeden z asistentů, který Chmelíkovo vedení balónu po lajně vyhodnotil jako aut pro Chmelíka. Po deseti minutách vyslal tentýž hráč na zteč Buriána, který s obráncem na zádech a s balónem pod nohou vyslal pramálo nebezpečné zakončení z hranice vápna. Zmatený gólman po většinu času této střely couval do domněle lepší pozice a až příliš pozdě zjistil, že měl zůstat stát a na tomto pokusu si smlsnout. A tak už stihl první gól zápasu jen kosmeticky přikrášlit. Rychle a lacině nabyté vedení nám bez přehánění dodalo sebevědomí a diváci museli na vzdálenější bránu zaostřovat prakticky celý poločas. Brzy po Buriánovi se ze dvou hodně podobných akcí dělících asi pět minut prosadil Vopařil, který si seběhl na střed, byl důraznější než obránce a tváří v tvář gólmanovi dvakrát s různým přehledem proměnil. Střelecké štěstí nadále zkoušeli M. Štancl i Novák, ale jejich nárty létaly nepřesně, Válkova placírka zase bránu trefila, ale k brankové čáře se míči moc nechtělo. Hosté měli myslím jednu nepřesnou standartku a jednu naši chybnou rozehrávku, kterou ale nepotrestali. Po půl hodině už to bylo o čtyři góly, když si Klement zpracoval hostující odkop od brány, zvolna a nerušeně s naskákaným míčem doběhl až k vápnu a čistým nártem ho krásně poslal k tyči. Náš tlak a poměrně pohledná hra (podle trenéra i některých fanoušků) pokračovala, ze všech šancí nejvíc zaujal volej M. Štancla zpoza vápna, který k jeho smůle skončil na břevně.

Po hřejivé poločasové pochvale jsme do poslední pětačtyřicetiminutovky sezóny naskočili jako vyměnění a hosté našeho uspokojení a ležérního pohybu dokázali využít. Ani střídání nás tentokrát nespasila, naopak se jeden střídající hráč přimotal ke gólu. Po několika smradlavých situacích se ujala akce mezi čtyřmi až pěti našimi obránci, zakončená spolehlivě z bezprostřední blízkosti. Do konce bylo víc jak půl hodiny a vypadalo to, že jsme z jasného zápasu ještě schopni udělat drama, ale brzy na to si na Kutův roh křikl střídající Kopecký, hlavou nám vrátil klid a hosty definitivně zlomil. Hosté sice občas útočili do poněkud laxnější obrany, ale nás zajímají naše šance. Pěknou kombinaci zakončoval krásnou střelou z vápna Klement, ale hostující gólman předvedl výborný zákrok. Rukama. Když byl o chvíli později při práci nohou mnohem méně precizní, Kuta z třiceti metrů nezamířil do odkryté brány přesně a jeho další pokusy byly takřka do jednoho zblokovány. Jednou to v obecenstvu pořádně zahučelo při nějaké jeho nyní už těžce vybavitelné šanci. Ropek si výborně naběhl na výborný roh, ale zase hlavičkoval nad. Střeleckou nemohoucnost ukončil až deset minut před koncem Kopecký, který levým nártem střílel zpoza vápna podobně přesně jako Klement. Vzápětí dostal šanci zkompletovat unikátní hattrick pravačkou, ale vysoký balón netrefil přesně. A protože D. Štancl na něho po průniku a ustátém penaltovém faulu míč neprotlačil, zůstalo u výhry 6:1, odměněné skromným potleskem tribun. Čtvrté místo a hlavně zisk poháru pro nás při okresní matematice znamenají vstupenku do pohárového kraje, takže o první sezóně v okrese po takřka dvou dekádách se musí mluvit jako o úspěšné (pokud velkoryse pomineme fakt, že okresní přebor není meta). Začátek i konec sezóny byl dobrý, nebýt zhruba desetizápasového výpadku lemujícího zimní přestávku, mohla nás nedávná čtyřka v Opatovci pořádně mrzet. Doufejme, že se v červenci sejdeme ve staré dobré sestavě, se starým dobrým trenérem a novým dobrým terénem.

  • Sestava: Prešinský - Chmelík, Ropek, V. Štancl, Novák - Válek, Klement, M. Štancl (Kuta), Tměj (D. Štancl) - Burián (Kopecký), Vopařil (Škoda)
  • Góly: Vopařil 2, Kopecký 2, Burián, Klement

Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.