Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs Rohozná

Radši se uložit

Poslední tým tabulky, trochu měkčí terén a Kuta na hrotu - při předehrávaném jarním zápasem nám vše hrálo do karet. A dlouho jsme trumfy drželi my. Nebylo to nějak excelentní ani dvakrát bojovné, ale přece jen jsme měli více ze hry a více šancí. Byly tam rohy, standartky, střely, Kuta napůl za obranou, ale taky spousta zadrbaných balónů u lajny, ale také hostující brejky. Lahvové pivo konzumující diváky vystrašil Prešinský, když rozehrával tak váhavě, že stihl nastřelit presujícího útočníka, odraz pro nás byl naštěstí přívětivý. Z naší útočné snahy vyčnívaly dvě akce. Při té první Kuta nahrál na vápně Tmějovi, ten  naznačil střelu pravou, čímž poslal obránce na párek a levou zamířil přesně po zemi k tyči. Být hostující gólman menší, asi by nedosáhl ani na Skalovu střelu po břevno těsně před přestávkou.

Po ní se lámal zápas, když svoje šance nevyužili Kuta a Zerzán. Trenérovu ránu vyrazil brankář, náš nejlepší střelec pak nedostál své pověsti, když nevystřelil ani před prázdnou bránou po Tmějově nahrávce, ani při průniku za obranu, který se sám vybojoval. Z naší hry se pak velmi rychle vytratilo snad úplně všechno a hosté začali přebírat iniciativu. Bohužel jim v tom nezabránila ani červená karta, kterou vybojoval dobrým napadáním Zerzán. Nutno dodat, že nepochopitelně nominovaný rozhodčí z Rohozné, dokázal svůj původ hodit za hlavu a jeho rozhodnutí asi chtělo jistou kuráž. Náš přesilovkový výkon byl tragický, méně početného soupeře jsme nebyli schopni obsadit a po centru ze strany se na brankové čáře dva hostující hráči mohli dohodnout, kdo si připíše gólovou hlavičku. Ani vyrovnání nás neprobralo, naopak Prešinský musel k mnoha posbíraným centrům přidat i klíčový zákrok nohou v souboji jeden na jednoho. Po pěkné kombinaci se za našeho přihlížení ocitl hostující hráč sám ve vápně, ale tváří v tvář našemu gólmanovi neuspěl. Z naší bídy tak nějak samy vyplynuly ještě dvě situace, při kterých jsme mohli na něco pomýšlet, ale Válek i Štancl mířili hodně mimo. Opět nás tedy mohl hřát jen dobrý skutek, že jsme podarovali bodově chudšího soupeře. Doufejme, že se nyní uložíme ke kvalitnímu zimnímu spánku a na jaře budeme rozdávat radost našim příznivcům a ne našim soupeřům.

  • Sestava: M. Prešinský - Škoda, Chmelík, Ropek, Skala - Tměj (Válek), V. Štancl, Novák, V. Prešinský (D. Štancl) - Kuta (J. Kubeš), Zerzán (Vopařil)
  • Góly: Tměj
  • ŽK: Škoda, Kuta

Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.