Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Březová vs Horní Újezd/Morašice

Starší žáci

Přistřihnutý trávník, přistřihnutá křídla

V sobotu jsme s družstvem starších žáků zamířili do Březové. Kromě ligově střiženého trávníku nás okouzlila i rozcvička domácích, kteří nekompromisně umisťovali míče do branky. Na hřiště jsme nastoupili s jednou změnou - na pozici pravého záložníka si debut v základní sestavě odbyl Kvapil - a s ,,Brücknerovskou‘‘ taktikou, která se skládala ze zajištěné obrany a jednoduchého přechodu do brejků. Utkání začali lépe domací, kteří nás zatlačili a hrozily hlavně z rohů a našeho nedůrazu. V poločase plném šancí jsme první udeřili my, když po chybě domácích v 27. minutě proletěl obranou soupeře náš kanonýr Jána a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal. Chvíli na to ztráta Famfulíkové, křižování Famfulíka, pád domácího hráče a nátlak pěti domácích trenérů rezultoval v pokutový kop, kteroývýborným zákrokem chytil Němec. Pravidlo "nedáš-dostaneš" se naplnilo o pět minut později, kde po podobné akci Jána zkrotil míč, který proskákal obranou domácích a v 35. minutě zajistil pro nás nečekaný stav 2:0.

Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního, domácí nemohli překonat našeho hrdinu Němce, který chytal šanci za šancí. Ve 45. minutě se znovu prohnal obranou Jána a zkompletoval hattrick. Domácí postupně odpadali fyzicky, což nám usnadňovalo hru - víc jsme drželi balón a dostavilo se i více šancí. V 60. minutě po páíř vteřinách na hřišti doklepl míč po skrumáži Matěj Kopecký a svým premiérovým gólem pečetil první porážku domácích v této sezóně. Bojovný výkon podpořený jistým gólmanem měl nakonec jedinou kaňku - Jána neudržel svůj gólový průměr na hodnotě 4,6 na zápas. Přístí týden v souboji se stejně stoprocentní Trnávkou to ale bude chtít přidat.

  • Sestava: Lukáš Němec, Matěj Kopecký, Zuzana Famfulíková, Jiří Jána, Marek Vích, Tomáš Briol, Jan Vedral, Jakub Kvapil, Šimon Kušnír, Jiří Kučera, Jan Odehnal, Vojtěch Famfulík, Filip Kopecký, Tereza Lněničková
  • Góly: Jiří Jána 3, Matěj Kopecký

Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.