V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Litomyšl vs Morašice

A zase nic

Už od začátku sezony se potýkáme s nepříliš vysokým počtem hráčů na zápas. Jak říká Pepe Chovanec: "Není to výmluva, je to prostě fakt." V Litomyšli se domácí potýkali s tím samým problémem.

Od začátku začala Litomyšl aktivně a už v 5.minutě měl tutovku na hlavě jeden z domácích útočníků, naštěstí minul. O 3 minuty později přišla další chyba v obraně a až na poslední chvíli odvracel na roh Kopecký. Poté přišlo pár houmranů za naši bránu, což nechalo všechny přítomné v naprostém klidu. Až v polovině poločasu nejdříve zvýšil tepovou frekvenci divákům žlutým skluzem Jetmar a o několik chvil později dostal tu samou kartu domácí Holec, díky svému verbálnímu projevu za neuznaný gól pro ofsajd. Ve 33.minutě Lněnička vytahoval s pomocí břevna podivnou centrostřelu z poloviny hřiště. To bylo za první pětačtyřicítku všechno a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl téměř totožnou kopií prvního, až na změněné strany. Od 55.minuty se povedlo konečně Litomyšli vnutit naši hru, z čehož bohužel začali těžit ovoce, respektive dávat góly. Osamocený útočník vystřelil z vápna skrz obranu a míč zapadl k tyči. Za necelých 10 minut přišla standartní situace domácích od lajny a "nacvičený" signál, který dokázali po rozehrání několikrát zkazit. Kdosi se však přeci jen dostal ke střele a ve chvíli, kdy Lněnička vyřkl ona památná slova derby: "Ty vole, nevidim!" rozdíl skóre byl již dvoubrankový. Do konce zápasu už žádná vážnější šance nebyla a tak si Litomyšl připsala zcela zasloužené body. Opět se potvrdilo pořekadlo, že když nevystřelíš, góla nedáš, tudíž nemůžeš vyhrát.

Zápas: Litomyšl - Morašice 2:0

Žluté karty: V.Jetmar

Sestava: J.Lněnička - M.Klement, M.Chmelík, J.Kopecký, P.Částek - V.Jetmar, J.Kubeš (J.Famfulík), M.Vodehnal (J.Jokeš), B.Válek - M.Burian, P.Vomáčka (Z.Škoda) 


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.