Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. V neděli 21.4. přivítají muži na domácím hřišti od 16:30 Horní Újezd. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs Moravany

Zasloužená výhra na začátek školního roku

Protože jsme i přes Holubovu nečinnost klubem se zahraniční družbou, museli si ti, kdo se chtěli podívat na souboj s týmem Moravan pospíšit z práce, jelikož jsme hráli už v pátek od půl šesté. Po třech zápasech bez vstřelené branky a pouhým jedním bodem během této série bylo zapotřebí se konečně chytit a něco jak se říká urvat.

Proti, buďme upřímní, favoritovi jsme začali parádně. Pražák důsledně dobíhal balón, který hostující stoper napálil pouze do jeho zad, čímž vytvořil stoprocentní šanci pro Vomáčku a ten tváří v tvář gólmanovi uspěl a už v 5. minutě to bylo 1:0! To nás ale trochu uspokojilo, nebo Moravany nakrklo, a ihned po gólu začal neustálý tlak. Naštěstí neměl jeden ze soupeřových útočníků po centru ze strany správně seřízená mířidla. Ofenziva Moravan poté utrpěla citelnou ztrátu, když po jednom ze soubojů začalo jejich elitního snipera Kříže bolet v kříži a musel střídat. Paradoxně chvíli nato jsme z laciného rohu dostali ještě lacinější gól, když se bezchybně zahraný signál prošoural po zemi téměř celým vápnem a někdo z hostí už do toho jen tak strčil nohu a bylo srovnáno. Zbytek poločasu byl z naší strany plný nepřesností, ale hosté si žádnou vyloženou šanci nevypracovali. Na místo toho se domácí publikum dožadovalo v 45. minutě penalty za rukou sražený centr Pražáka, ale sudí už zřejmě spěchal do kabin a výše zmíněné velkoryse přehlédl.

Po přestávce víceméně pokračoval zápas ve stejném duchu, jen někdy kolem 55. minuty hosté trefili volný přímý kop přímo k tyči a bylo to 1:2, ale jinak nic zvláštního. To, s jakou vervou se pustili do boje hosté po našem vedoucím gólu, nebylo nic proti tomu, jak začali lítat naši a první vlaštovkou byla Kopeckého hlava mimo po rohovém kopu. Všechno naše snažení podporované hlasitou kulisou, jejíž vášně pro změnu podporoval spornými výroky mírně zmatený rozhodčí, vedlo k jednomu a to se opravdu stalo-když to rok nešlo ze země, tak se Burian za vápnem opřel do míče ve vzduchu, vymetl gólmanovi hostí všechny pavouky z jeho svatyně a bylo vyrovnáno. To ovšem našemu snažení neubralo a tak byl k vidění urputný a vyhecovaný boj. Ve velké šanci se ocitl Pražák, jeho střelu ale gólman utlumil a před dorážejícím Vomáčkou i s pomocí tyče na poslední chvíli odkopl jeden z bránících hráčů. A abychom nezaostávali za hosty v zahrávání standartních situací, po jednom z našich rohů se k odraženému balonu dostal Jetmar a jeho parádně vystřižené nůžky nás dostali do vedení. Nasazení ani vášní neubývalo, ale hosté z toho nevytěžili víc než jednu nebezpečnou střelu, pro kterou si Lněnička výborně skočil. Těsně před vypršením řádné hrací doby si na vápně zakličkoval Jetmar a přízemní střelou trefil tyč. Přesto ještě stihl odražený míč poslat proti noze střídajícímu Kutovi, který v dalším ze svých posledních zápasů, vymetl druhý roh branky u větráků a tohle dvougólové vedení už jsme v nastaveném čase nepustili a v kabině se po delší odmlce ozval vítězný pokřik. O oprávněných oslavách druhého vítězství v sezoně se už šířit nebudu.

Zápas: Morašice - Moravany 4:2

Góly: P.Vomáčka, M.Burian, V.Jetmar, Pe.Kuta

Žluté karty: M.Klement, M.Burian

Sestava: J.Lněnička - M.Klement, M.Chmelík, J.Kopecký, B.Válek - V.Jetmar, J.Kubeš, M.Vodehnal, R.Pražák (Pe.Kuta) - M.Burian, P.Vomáčka (Z.Škoda)


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.