Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs Načešice

Ze začátku to byl fofr

S blížícími se Vánocemi stoupá v hospodách spotřeba čaje a rumu, za okny klesá rtuť v teploměru, tudíž tuhle neděli možná poprvé diváci záviděli hráčům pohyb, jednu z levných možností, jak se zahřát. V mezi léto - zimním období, kdy je taková kosa, že by venku nastydnul i lední medvěd k nám dorazilo mužstvo z Mezilesí Načešic, které zaujalo počtem lahví sektu v kabině, zřejmě pro případný úspěch, ale hlavně útočníkem Jiráskem, který díky své výšce má určitě zakázané hrát v bouřce.

Zápas začal z naší strany velmi dobře. Po několika vteřinách zatáhl míč k lajně Burian, nahrál na vápno Vomáčkovi, ten přiťukl Válkovi, který s přehledem k tyči zakončil 1:0.O chvíli později utekl po straně Klement, ale trefil pouze nohy hostujícího brankáře. Na druhé straně trochu rozproudil svůj krevní oběh Lněnička, když vykryl v šestnáctce střelu z úhlu. To byla pro první poločas jeho veškérá výraznější práce. Od nás zahrozil hlavou ještě Burian, ale míč šel přímo na střed brány, kde golmani v drtivé většině případů stojí. To byla na podzim možná poslední možnost, kdy mohl dát gól, protože o pár minut později se zranil a nevypadá to, že by byl do středy v pohodě. Vazů už moc nemá, tak to snad bude něco jinýho. Zbytek poločasu se odehrával bez vážnějších šancí a faulů ve středu hřiště.

Druhá půlka pokračovala tak, jak skončila ta první. Možnost změnit skóre jsme už měli pouze my. Nejprve se do vápna dostal Vomáčka, tolik druhů střel máme a on musí zakončovat zrovna neostříhaným nehtem palce. Pak z boku střílel Pražák, ale o kousek minul. No a konečné slovo měli Chmelík s Klementem, kteří se nedohodli, co udělají s míčem, Ropek navrhnul Lněničkovi, aby si pro něj vyběhl, jenže tomu trvalo pár vteřin na zhodnocení situace a zvážení pro a proti. K této situaci v klidu přihlížel hostující útočník, rozběhl se a najednou šel sám na bránu, Lněnička ovšem dobře zasáhl. Těsné vedení jsme udrželi až do konce a zapsali si 3 body.

Tento zápas ukázal, že na fotbal se má chodit včas. Přijdeš o minutu později a tím příjdeš o vše podstatné.Uvidíme, jak se povede ve středu v Moravské Třebové, která se, jak se zdá začíná chytat.

Zápas: Morašice - Mezilesí Načešice 1:0

Góly: B.Válek

Sestava: J.Lněnička - M.Klement, M.Chmelík, J.Kopecký, M.Ropek - M.Vodehnal, J.Kubeš, B.Válek, R.Pražák - M.Burian (J.Famfulík), P.Vomáčka (J.Šplíchal)


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.