V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Morašice vs česká Třebová B

Zákopová válka

 Třebovské Áčko se u nás představilo nedávno a zanechalo v našich srdcích ne zrovna příjemné vzpomínky. Jejich mladá rezerva taky nevypadala zrovna jalově.

Zápas se vyvíjel vcelku vyrovnaně, jak bývá našich zvykem, tak jsme na šanci trpělivě vyčkávali. Soupeř naštěstí použil stejnou taktiku. Když to nešlo po zemi, tak se to zkusilo vzduchem. Válek z půlky našel Vomáčku, který se snažil rozhejbat libera. Po pěti planých pokusech ho obstřelil a nás poslal do kabin s vedením.

Druhý poločas jsme strávili zakopaní v řadě před pokutovým územím, čímž jsme soupeři celkem usnadnili hru. Jeho tlak rostl v přímé úměře se stupni celsia na míctních teploměrech. Lněnička musel dvakrát vytáhnout něco kvalitnějšího ze své knihovny. Když zastavil sólo v 90.minutě, zrodil se rozhodující protiútok s naší druhou střelou v zápase. Hostující golman chytil míč před pokutovým územím a z nařízeného přímého kopu Vosmek pečetil naši udrženou výhru. 

Komentář trenéra Petra Kuty

Zápas, kde první poločas byl vyrovnaný a drůhý jednoznačně v režii soupeře přinesl tři pozitivní a tři negativní zjištění. 1.zdá se že máme dostatek hráčů, 2 i v ve velkém teple svedeme běhat 3 máme stoprocentní uspěšnost střel směrem na bránu (2x2). 1 Brankaři teplo moc nevyhovuje, 2 nedovedeme bránit ,když se dostaneme pod souvislý tlak, 3 stále si nedovedeme vypracovávat jakékoli střelecké pozice. Věřím že to pravidelnou účastí všech hráčů na trénincích můžeme zlepšit

Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.