V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Skuteč/Bítovany vs Horní Újezd/Morašice

Mladší žáci

A co děti? Musí v dešti stát.

V deštivém sobotním dopoledni jsme zavítali do Skutče, kde jsme se chtěli porvat o první místo. Začátek zápasu nám hrubě nevyšel, hned z první akce v první minutě jsme inkasovali a o osm minut později už to bylo o dva góly. Od té chvíle jsme přebrali iniciativu a ještě v první půli zásluhou Kuby Kvapila snížili na 1:2. Výbornou kombinací jsme dostávali domácí pod tlak, ale více branek už v prvním poločase nepadlo.

S velkým odhodláním otočit výsledek v náš prospěch jsme se od začátku druhé půle pustili do soupeře a hned v první minutě dala vyrovnávající gól Anežka. Jak ubíhaly minuty, tak se z trávníku vytrácela fotbalovost na obou stranách. Naštěstí jsme to nahradili bojovností a tak deset minut před koncem vstřelil vítěznou branku Ondra Žďára. Velká pochvala patří všem hráčkám i hráčům za veliké nasazení a chuť něco s výsledkem udělat ve chvíli, kdy jsme prohrávali.

Nakonec si neodpustím poznámku směrem k domácím "fanouškům", kteří fandili jenom dokud vedl domácí tým. Poté už následovaly pokřiky a nevkusné poznámky na adresu našich hráčů. Myslím, že aspoň v mládežnickém fotbale by si to mohli odpustit. A to nemluvím o "pořadateli", který vyhodil z trávníku dvě naše maminky, které držely deštníky nad střídajícími dětmi a jejich bundy, aby je neměli na zemi, jelikož lavičku jsme nedostali. Když jsem se ptal proč, tak mi bylo řečeno, že tam ničí trávník, tím jak tam stojí. Slibuji (i za naše maminky),že příště už to neuděláme :-)

Příští zápas hrajeme v sobotu 12.10. v Luži.

  • Sestava: Lukáš Němec - Daniel Hanyk, Jakub Kvapil, Jonáš Krška, Anežka Břeňová, Zuzana Famfulíková, Jakub Bartoš, Ondřej Žďára, Jan Flídr, Jiří Kučera, Jindřich Mičík, Matěj Kopecký
  • Góly: Jakub Kvapil, Anežka Břeňová, Ondřej Žďára

Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.