V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

Jednou Zlati Jednou Stribrni

Přípravka

Jednou zlatí, jednou stříbrní

Starší přípravka

Další díl našich turnajů nás zavedl do malebných kopců Jevíčska. Hřiště krásně připravené a trávník vzorně sestřižen. Sešli jsme se v hojném počtu.

Sestava: Martina Famfulíková - Samuel Vomočil, Sára Vomočilová, Vojtěch Huryta, František Flídr, Matěj Kovář, Michal Kovář, David Klusoň, David Boček, Dominik Prokop, Antonín Krejsa

Morašice / Horní Újezd - Jevíčko / Jaroměřice dívky  3:0 (0:0)

Hned na začátek nás čekala válka – Dívčí válka. František Ringo Čech by se divil, jak se dá zažít jeho známé dílo přímo na hřišti. Děvčata z Jaroměřic/Jevíčka jsou fyzicky velmi dobře připravené a nebojí se hrát více do těla, na což jsme v prvních minutách neznali odpověď. Postupem času se nám dařilo hrát více náš styl a využívat naše šance.

Branky: Vojtěch Huryta, František Flídr, David Boček

Morašice / Horní Újezd - Jevíčko  5:4 (3:3)

O pár minut později nás čekal další lítý boj a opět s místním týmem z Jevíčka. Oboustranně velmi rychlý duel, kde útoky obou týmu převyšovaly obrany. Na každý vstřelený gól soupeř našel ihned odpověď a opačně. Takto se to přelévalo až do závěrečného hvizdu, kde šťastnějším týmem jsme byli my.

Branky: Vojtěch Huryta 3, František Flídr, David Boček

Morašice / Horní Újezd - Čistá  4:2 (1:1)

Třetí duel se nesl v podobném duchu jako ty dva předchozí. Tým Čisté je velmi dobře organizovaný v obraně s rychlými brejky. Několik našich hráčů se už potýkalo s bolestivými šrámy z předchozích střetů, proto náš herní projev do poločasu znatelně strádal. S nástupem do druhé půle se nám podařilo rychle navýšit vedení a uhájit ho až do závěrečného, pro nás šťastného konce.

Branky: Vojtěch Huryta, František Flídr, Antonín Krejsa, Matěj Kovář

Další výsledky turnaje: TJ SK Jevíčko – Čistá 3:2, Jaroměřice/Jevíčko dívky – Čistá 0:7, TJ SK Jevíčko - Jaroměřice/Jevíčko dívky 8:4.

Tabulka turnaje:

1.Horní Újezd / Morašice (9b, 12:6)

2.TJ / SK Jevíčko (6., 15:11)

3.TJ Sokol čistá (3b., 11:7)

4.Jaroměřice/Jevíčko dívky (0b., 4:18)

autor: Martin Kovář

Mladší přípravka

Na domácím turnaji se nám sešly všechny děti, které v současnosti hrají turnaje mladší přípravky. V počtu 13 hráčů se jen těžko dají uspokojit představy a přání všech o čase stráveném na hřišti, snad nikdo neodcházel zklamaný. Třetí jarní dějství bylo zatím nejkvalitněji obsazeným turnajem, kterého jsme se v druhé polovině sezony účastnili.

Sestava: Anna Vopařilová - Jaroslav Chaun, Adam Bartoš, Julie Vodehnalová, Tereza Hlušičková, Miriam Vomočilová, Jan Langr, Tereza Veselíková, Kryštof Valentín, Štěpán Kovář, Patrik Vurkminovič, Ivo Langr

Horní Újezd/Morašice – Jevíčko 9:2 (5:0)

– skvělý vstup do turnaje, na našich dětech byla vidět chuť odčinit nezdar z minulého týdne, postupně jsme se dostali do vedení 9:0, soupeř vstřelil své čestné branky až v závěru

Branky: Jaroslav Chaun 3, Patrik Vurkminovič 2, Miriam Vomočilová 2, Tereza Veselíková, vlastní

Horní Újezd/Morašice – Čistá 2:5 (1:2)

– v zápase jsme vstřelili první gól, ale ještě do poločasu silný soupeř skóre otočil ve svůj prospěch, tým se snažil, ale na bodový zisk to nestačilo

Branky: Jan Langr, vlastní

Hradec n. S. – Horní Újezd/Morašice 3:3 (1:2)

– utkání o 2. místo na turnaji, nepodařilo se nám navázat na kvalitní výkony z dvou předchozích zápasů, i tak jsme po většinu času vedli, ale domácí ve druhé půli vyrovnali, škoda dvou našich velkých šancí v závěru, kterými jsme mohli rozhodnout

Branky: Jaroslav Chaun 2, Štěpán Kovář

Jsem rád, že jsme se po nevydařeném domácím turnaji zvedli a ukázali, že fotbal hrát umíme. Nejvíce nás potěšila Anička Vopařilová, která na dnešním turnaji musela zaskočit v brance a předvedla skvělý výkon. Svými výkony mužstvo i nadále táhne Jára Chaun. Pochvalu ale zaslouží všichni hráči. Díky lepšímu skóre jsme nakonec obsadili 2. místo.

Tabulka turnaje:

1.Čistá (9 bodů)

2.Horní Újezd/Morašice (4 b.)

3.Hradec n. S. (4 b.)

4.Jevíčko (0 b.)

autor: Mgr. Zdeněk Beneš


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.