V sobotu 27.4. se na hřišti koná turnaj mladších přípravek. Muži hrají od 17:00 v Třebařově. V neděli 28.4. od 10:00 přivítají starší žáci Březovou nad Svitavou.

Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

A Co Deti

Obecné

A co děti?...

Z mládeže spojené s Horním Újezdem si nejlépe vedli mladší žáci, kteří vstoupili do přípravy i začátku sezóny vlažně, ale když se po prázdninách zlepšila docházka, dostavily se i výsledky a je z toho stejně jako u mužů třetí místo. A kromě svých zápasů jich většina pomáhá doplnit soupisku starších žáků, kteří se sezónou výsledkově protrápili a i s porcí smůly v podobě opakovaných zranění zakončili půlrok s jediným bodem. Oba týmy doplatili několikrát i na slabou efektivitu, nejvíce se dařilo Janu Kvapilovi ve starších a Ondřeji Žďárovi v mladších, kteří zaznamenali 7, resp. 5 gólů.

Starší přípravka je také spojená s Horním Újezdem a dá se říct, že "bojuje" s vytížením dětí, kterých je skoro na dva týmy. Výsledkově to nebylo úplně ono, ale právě množství dětí a jejich chuť je mnohem důležitější.

Větší počet dětí byl už před sezónou v kategorii mladších přípravek, kterou jsme letos přihlásili samostatně. Takto její působení hodnotí jeden z trenérů Milan Chmelík: "Začátek sezóny byl hodně rozpačitý. Pro většinu dětí byl podzim prvním vyběhnutím na fotbalový trávník. Postupně se seznamovaly s oficiálními pravidly a systémem hry. Zkušenější protivníci měli výrazně navrch. To však děti neodradilo, poctivě trénovaly v hojném počtu dvakrát týdně a zápas od zápasu se zlepšovaly. Absolvovali jsme 3 přípravné turnaje, dále 7 oficiálních v rámci mistrovské soutěže, z toho jsme 2 turnaje pořádali na domácím hřišti v Morašicích. Bohužel se dětem nepodařilo v žádném zápase zvítězit, i když by si to několikrát za bojovnost zasloužily. To je však neodradilo, sbíraly cenné zkušenosti a zlepšovaly se každým zápasem, což je dobrým příslibem do budoucna. Ale hlavně se fotbalem bavily, a to je to nejdůležitější."

V tréninkovém spojení s mladší přípravkou funguje pravidelně i školička i pro nejmenší. Tréninky se s pokročilejší roční dobou přesunuli do tělocvičny, ale pro zájem dětí trvaly až do prosince.

Za péči o našich zhruba 30 dětí si zaslouží dík všichni naši trenéři - Jirka Famfulík, Miloš Kopecký, Martin Kovář, Milan Klement a Milan Chmelík - všichni rodiče, kteří pomohou třeba jenom odvozem na zápas a v neposlední řadě i oddíl "Horňáku", bez kterého bychom se do většiny soutěží nemohli přihlásit. Jak jsou se sezónou spokojeni oni, si můžete přečíst na jejich stránkách zde.


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.