Tréninky áčka v úterý a ve čtvrtek na hřišti od 17:30. Z důvodu rekonstrukce zázemí ve Vendolí sehrají muži zápas s tímto soupeřem v neděli 31.3. od 15:00 na domácí půdě. Vyplnění docházky zde.

Tréninky a hry pro mládež se konají od pondělí do středy od 17:00.

podzimni Souhrn

Muži

Podzimní souhrn

Muži začali sezónu přípravným skalpem bétřídní Sloupnice, po kterém následovalo vyřazení z okresního poháru po domácí prohře s Borovou. Ta byla spíš z kategorie smolných a navíc se ji podařilo zatlačit do zapomnění sérií bez porážky, která áčko na konci září dokonce na 3 dny poslala na první místo okresního přeboru. Pak přišla nejen ostudná domácí porážka od Opatova, ale i výkony jako na houpačce se 4 dalšími porážkami. Průběžné třetí místo hodnotí hrající trenér M. Ropek jako pěkné, ale odstup na vedoucí celky je poměrně značný a mrzí hlavně fakt, že se takové manko narodilo při příznivém losu, když hned 8 ze 13 zápasů odehráli muži doma. Bohužel výkony v domácím prostředí se předsezónním představám přiblížili pouze v zápasech s Dolním Újezdem a Jevíčkem.

Během 15 podzimních zápasů si alespoň pár minut na hřišti připsalo 23 lidí. Díky takto široké soupisce, ať už hráčů pravidelně docházejících nebo příležitostně ochotných zaskočit, se tak podařilo absolvovat podzim bez zásadních problémů s poskládáním sestavy, přestože se kádru nevyhnulo několik zranění, mnohdy dlouhodobějšího rázu. Do všech zápasů naskočili Novák a Válek, který byl se 6 góly i nejlepším střelcem a spolu s Vítem byl se třemi žlutými kartami i nejčastěji napomínaným hráčem. S bilancí 3+5 ho ale v produktivitě předskočil Ondráček. Ze střeleckých statistik určitě stojí za zmínku 3 góly stopera Ropka, 2 góly léta sterilního D. Štancla a gól a asistence, kterou stihl za pouhých 82 podzimních minut nasbírat M. Kopecký. Detailněji zde.

A trochu historických milníků našich áčkařů: Martin Ropek zaokrouhlil počet svých gólů na 100 mužských a 140 celkových, což ho posunulo na 9., resp. 11 místo. V. Štancl svým jediným gólem posunul dolní hranici TOP30 gólů v mužích a tak do ní nejbližšímu čekateli Zdeňku Skalovi i přes produktivní podzim schází 6 gólů. Bohumil Válek se hned zkraje sezóny přehoupl jako 7. hráč přes 600 zápasů napříč kategoriemi, Václav Novák v tomto ohledu pokořil třístovku. 200 odehraných zápasů za muže oslavili sňatkem (nikoli vzájemným) Václav Tměj a Dominik Štancl. Jan Špinar se jako pátý gólman postavil do brány áčka 100 a více krát.

A závěrem ještě organizační drobnost: Po podzimní části ukončil Martin Ropek na vlastní žádost své trenérské působení u áčka. Po více jak pěti letech ho k tomu vedla jak touha po větším množství volného času, tak vědomí, že v jarní části áčku o nic důležitého nejde a v neposlední řadě i víra, že se podaří tímto impulsem tým občerstvit a výkonnostně ustálit. Trenér našich mužů ukončil své pět a půl roku dlouhé působení s bilancí 78 výher, 29 remíz a 45 porážek. Mužstvo pod jeho vedením dosáhlo v sezóně 2017/2018 finále okresního poháru a v posledních třech sezónách na stupně vítězů okresního přeboru. Za ty roky mu patří velký dík a kdo chce, může mu je vyjádřit osobně poslední den v roce, kdy se od 10:00 uskuteční tradiční silvestrovský fotbálek. Do jarních bojů pak tým povedou momentálně zdravotně indisponovaní hráči Václav Štancl a Michal Kopecký.


Podporují nás
Pardubický kraj Obec Morašice Stavitelství Jokeš HRG tiskárna Nopek Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - dotační program č. VIII.